www.pegasos.org :: View topic - PUGS - Mötesprotokoll
http://www.ggsdata.se
Home   News   Forum   Gallery   
Search 
Login
 


 Log in Problems?
 New User? Sign Up!

Navigation

Online
Currently no members online:)

You are an anonymous user. You can register for free by clicking here
There are 1 unlogged users online !

Latest Web Links

Latest Downloads

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
dholm
Post subject: PUGS - Mötesprotokoll  PostPosted: Feb 24, 2004 - 22:43
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
PUGS04.1 - 20040213
God kväll gott folk. Här kommer en liten sammanfattning av vad vi tog upp på PUGS mötet.
Jag börjar med att tacka er som kom, det var väldigt trevligt. Det är alltid lika skoj att kunna sätta ett ansikte på nicken här på forumet.

* Nästa möte?
Vi diskuterade när vi skall ta nästa möte. Som det ser ut nu så är det tänkt att detta skall ske om 2-3 veckor. Det är möjligt att vi träffas hos Gunne då för att ha tillgång till datorer, eller så tar vi det på en restaurang igen.
Kom gärna med förslag på vad som skall tas upp under detta möte så vi kan sätta upp en dagordning.

* Genesi + Motorola = Sant
Under mötets gång fick vi ett samtal från Bill Buck som gav oss lite insider information direkt från Genesi. Genesi har precis slutit ett avtal med Motorola som går ut på att Motorola skall tillverka 500st Pegasos datorer som skall användas som servrar. Grattis Genesi.
Utöver detta har 1000 nya G4:or beställts och det är tänkt att det innan slutet på april skall finnas 3000 nya Pegasos II:or (dessa kommer att säljas efter hand som varje batch blir klar, med andra ord kommer ni INTE behöva vänta tills april innan de kommer).
De av er som följt nyheterna nu ikväll har också hunnit läsa om OPA. Denna teknik kommer att underlätta för utvecklare att porta sin operativsystem till Pegasos utan att behöva krångla med drivrutiner etc. Denna teknik kommer att använda en ny BIOS och information om hur man uppgraderar sin nuvarande Pegasos kommer att släppas framöver.

* Merchandise
PUGS kommer ju behöva merchandise att sälja till medlemmar och andra som är intresserade. Vi diskuterade att erbjuda allt ifrån muggar till klistermärken för datorn. Dessutom tog vi en än gång upp detta med att fixa logos till metaknapparna på tangentbordet.

* Hemsida/Nyheter
En feature som saknas på www.pegasosworld.se är en funktion så att användare kan lägga till nyheter (såsom man kan på tex http://www.ann.lu/). Denna funktion kommer förhoppningsvis snart att dyka upp. Har ni några andra idéer så kan ni antingen ta upp det på forumet eller skicka lite php till webmastern.
Förresten, visste ni att denna site är den enda i världen som körs på en Pegasos (1) G4? Kanske den enda existerande Pegasos G4 som fungerar.

* Länkbanner
PUGS/Pegasos.org behöver en eller flera länkbanners (i standardupplösning) för folk som vill länka till oss. De av er som har grafisk läggning får gärna göra lite banners och skicka till oss. Ju fler desto bättre.

* Amigagrupper?
Just nu är det många i Amiga-communityn som är väldigt anti-Pegasos. Vi skulle gärna vilja bli vänner med dem så att vi kan bilda en community istället för två. I och med att vi sysslar med så lika saker så är det så onödigt att bråka. Har ni bra idéer om hur vi kan bli vänner med våra "grannar"?

* Lanparty
Då många inte bor i närheten av Göteborg så funderade vi på att anordna ett litet party framöver som sträcker sig över några dagar då vi kan träffas med respektive (nej, inte flickvän, dator, duh). Finns det intresse för detta? Isf kan vi kolla upp om vi kan fixa lokal med sovmöjligheter etc.


Detta är i stora drag vad vi tog upp. Det blev givetvis en massa snack om annat också som vi tyvärr inte kan ta upp här. En kamera cirkulerade på tillställningen så det kanske dyker upp en bild eller två snart också.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
dholm
Post subject:   PostPosted: Mar 11, 2004 - 21:54
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
PUGS04.2 - 20040223
* PUGS (ledning och medlemskap)
Tills vidare kommer PUGS att ledas av en arbetsgrupp och det kommer inte att kosta något att vara medlem. Framöver kommer vi åter att ta upp till diskussion huruvida vi skall bilda en förening och ta ut medlemsavgifter.
Arbetsgruppen består av: Gullden, Merko, Kozz, Trizt, Ironfist, Gunne och dholm.

* Webbplatsen
Under mötet bestämdes att vi skall sätta upp en portal med hjälp av postnuke. Forumet kommer att behållas och så mycket av datan från den gamla siten som möjligt kommer att överföras till den nya.

* Party/Hack
Vi skall försöka hitta en lokal att bara i, troligtvis utan Internet-uppkoppling (pga pris). En omröstning om möjliga datum kommer att läggas upp på forumet.
PUGS kommer även att kontakta ledningen för Compusphere för att se om vi kan anordna någon event där.

* OpenForum
I mitten av augusti (preliminärt) planerar PUGS att anordna en mässa. Arbetsnamnet för denna mässa är OpenForum. Förutom att visa upp Pegasos och MorphOS hoppas vi även kunna få dit representanter från andra plattformar. Några av förslagen som togs upp under mötet var Sun (Java desktop), OpenBSD och OpenBeOS.
Vi söker nu information om vad det finns för användargrupper av olika alternativa plattformar (alltså inte windows eller MacOS) i Sverige. Posta ett meddelande eller ta kontakt med någon i PUGS arbetsgrupp om du känner till några. OBS, vi vill helst inte att ni kontaktar några ännu då vi behöver mer tid för planering av mässan.

* AmiGBG
Vi kommer att se om det finns något intresse för att PUGS visar sig på AmiGBG och demonstrerar Pegasos och AmigaOne. Det finns risk för att detta kommer väcka en del negativa känslor hos vissa. Vi ber er därför att inte kommentera negativa inlägg öht. Skriv istället gärna ett kort inlägg om att ni gärna skulle vilja se PUGS på AmiGBG.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
gunne
Post subject:   PostPosted: Mar 20, 2004 - 21:44
Order of the Pegasos
Order of the Pegasos


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 2538
Location: Göteborg
PUGS04.3 - 20040311

Protokoll vid PUGS arbetsgruppmöte 2004-03-11

Närvarande; Gullden, dholm, Ironfist, kozz, Gunne, Trizt.

#1 Förra mötet

Vi beslöt att ej försöka fortsätta vidare diskussioner med AmiGBG.

#2 Hack

Vi bestämde att sikta på ett hack någon gång i Maj. Det skall vara över en helg, Lördag - Söndag.

Intresseanmälan läggs upp på forumet.

Vi diskuterade också skapa en ny forumkategori för olika events, namnförslag - PUGS Conventions -

På hacket diskuterades ha en Quake2-server

Nästa möte tänkte vi ägna åt att endast diskutera hacket, och också börja kika på lokal mfl andra praktiska saker, t.ex saker PUGS kan börja sälja.

#3 Portalen - Forumet

Phpnuke som bl.a Gullden hållt på med ett slag, kommer flyttas över till webdatorn, och därefter kan vi succesivt börja integrera saker och för att phpnuke skall bli portal i kombination med forumet. Forumet ligger kvar som en egen länk och i sin nuvarande form, och strukturen i forumet behålls. Namnet på portalen blir samma som nu pegasos.org.

Några nya forumkategorier diskuterades också, t.ex ovan PUGS - Conventions, samt ett öppet/allmänt forum, och att Linux-forumet också innefattar BSD.

#4 Övriga frågor

Några övriga frågor kom också upp.

T.ex diskuterades en ev ftp/cvs, vilken skall kunna användas internt och för PUGS medlemmar vid olika projekt.

Ett framtida nyhetsbrev diskuterades också.

Och en speciell kategori där protokoll publiceras. Detta skulle t.ex kunna vara i portalen.

En tävling för ev PUGS-logo

Hur pusha och förbättra strukturen och användandet av bugtrackern diskuterades också. Förslag på namn till bugtrackern - mosbug.

# Slutord.

Diskussionerna var ganska livliga, och alla möjliga saker var uppe till diskussion. Det som tas upp under övrigt är ju frågor som vi på sikt kan fortsätta utveckla och diskutera kring. Nästa möte ägnar vi helt åt hacket i Maj. Nästa möte bestämdes till Torsdag om två veckor.

Vid protokollet

Gunne Steen

_________________
Mvh Gunne
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
dholm
Post subject:   PostPosted: May 10, 2004 - 12:30
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
PUGS04.4, 20040325 - Mötesprotokoll
Närvarande: Gunne, Kozz, Trizt, Gullden, Ironfist, dholm

Följande punkter togs upp under mötet.
* Förra mötet
- Reklambanners
Gullden har kollat upp med lite siter på Internet angående att lägga ut reklambanners för Pegasos. Linux.nu hade för tillfället inte möjlighet att lägga upp något själva eftersom de inte administrerar sin egen banner. Om de kommer byta system i framtiden så har de sagt att de skall kontakta oss.
Nordic hardware är eventuellt intresserade av en banner. Vi kommer att diskutera detta vidare med dem.


* Hacket
- Lokal
Vi behöver hitta en lokal som inte kostar allt för mycket att hyra i Göteborg eller i närheten. Det är viktigt att det går enkelt att ta sig dit för de som kommer via tåg etc. Två förslag som skall kollas upp är Nääs fabriker (f.d. experimentum) samt Lundby gymnasium. Fler förslag uppskattas.

- Compusphere
Vi funderar på att kontakta compusphere för att se om vi kan samverka med dem till hösten för att sätta upp någon form av PUGS-avdelning.

- Våra skandinaviska vänner
Eftersom det bara är ca 10 personer som anmält sin intresse till hacket ännu så tänkte vi kolla upp med danmark, norge och finland om det finns några där som skulle vara intresserade av att komma hit.
Samtidigt undrar man varför inte fler svenskar anmält sitt intresse. Ett problem kan vara att folk inte har sett tråden på forumet eller länken på pegasos.org. När den nya portalen är klar skall vi gå ut med lite mer reklam för att dra mer folk.


* Portalen
Gullden och Kozz har arbetat flitigt på den nya portalen och den är snart klar för publicering.
- Loggan
Tanken är att det skall finnas en "roterande" logga (loggan byts alltså ut efter ett antal inloggningar). Ni är därför välkomna att skicka in snygga pegasos.org loggor, än så länge är det bara Gullden som gjort nya loggor.


* Övrigt
- PUGS reklam
Vi planerar att samverka med GGS-Data för att skicka med ett litet PUGS-reklamblad med varje såld Pegasos. Har någon bra idéer till hur det kan utformas så kom gärna med förslag.

- Visitkort
Om vi hinner så hade vi tänkt trycka upp ett antal PUGS-visitkort med länkar till våran hemsida som kan delas ut på AmiGBG. Det börjar dock bli lite ont om tid eftersom det bara är en vecka kvar.

- Pegasos merchandise
Gullden har efterforskat möjligheter för merchandise och har hittat leverantörer för både tryckta kläder och muggar. Övriga produkter vi funderar på är klistermärken samt snygga case-badges, gärna i plast/metall. En annan idé som funnits länge är att trycka upp metaknappar till tangentborden med Pegasos-logos på, detta har inte kollats upp med någon tillverkare ännu dock.


Detta var de punkter som togs upp denna gången. Som vanligt blev det mycket diskussioner om annat också. Ni som är medlemmar i PUGS men som inte ingår i arbetsgruppen är självklart välkomna att komma på våra möten. Är ni i närheten och kan komma så anmäl bara erat intresse så vi har koll på hur många som kommer.
Ett extra tack går denna gång till Gullden som förutom att ha jobbat mycket på portalen även på eget bevåg kollat upp möjligheterna att sätta upp reklambanners samt letat efter företag som kan ordna merchandise åt oss.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
dholm
Post subject:   PostPosted: Jun 02, 2004 - 17:44
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
PUGS04.5, 20040506 - Mötesprotokoll
Närvarande: Gunne, Kozz, Merko, Gullden, Ironfist, dholm

Detta möte handlade enbart om PUSH. Följande ansvarsområden sattes upp:
* Tävlingen: Gunne, Merko

* Nätverk: dholm

* Mat & Grill: Ironfist

* Workshops:
- Linux
. . Debian Installation (Gunne)
. . Gentoo Installation (dholm)
. . MacOnLinux
- NFS
- Demonstration av MorphOS 1.5 Beta

* Utrustning: Gullden
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
dholm
Post subject:   PostPosted: Mar 17, 2005 - 17:06
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
PUGS05.1, 20050310 - Mötesprotokoll
Närvarande: Merko, Kozz, Gunne, Trizt, Ironfist, dholm

Detta möte var en sammanfattning av PUSH05.1 och tog även i korthet upp PUSH05.2.

PUSH05.1
Vad gäller denna händelse så tog vi upp positiva saker, negativa saker samt förbättringsförslag inför kommande PUSH-evenemang.

Positivt:

  * Närvaro: Årets närvaro var bättre än på PUSH04.1. Framförallt så dök de flesta upp som hade registrerat sig, till skillnad från förra gången.

  * PR: Vi var bättre på att göra reklam för PUSH i år, framförallt genom att tjata på diverse forum så att folk verkligen var medvetna om att något seriöst var i görningen.

  * Internet: Vi hade Internetaccess i år, tjohoo!

  * Filservern: Till skillnad från förra året så fick vi faktiskt plats med filerna i år.

  * Ljudsystem: Ljudsystemet vi hade i år höll för påfrestningarna, vilket ju inte var fallet under 04.1 Wink

  * Priser: Priserna på de varor vi sålde var bra och motiverade folk att handla hos oss ist. för att springa till närmsta närbutik.

  * WiFi: WiFi var ett plus eftersom det dök upp ett antal personer med bärbara datorer.

  * AOS4-användare: Vi lyckades locka fram ett par AOS4-användare och de verkade trivas. Förhoppningsvis blir det flera sådana nästa gång.

  * Överklockning av PowerBooks: Detta är något vi kan utnyttja nästa gång för att locka fler Mac-användare.

  * Namnet: Namnet "PUSH" börjar bli känt i vissa kretsar.

  * Kvarteret Skatan: Mycket rolig serie att koppla av med på småtimmarna. Säsong 2 kommer under PUSH05.2.


Negativt:

  * Mac-användare: Det kom bara en "riktig" Mac-användare. Hur kan vi få fler nästa gång?

  * 0wning: Vi 0wnade bara Chris på låtsas denna gång. Nästa gång bör detta göras ordentligt för att alla skall vara nöjda.

  * Ytterdörrarna: Ytterdörrarna lämnades öppna ett antal gånger vilket gjorde att det blev kallt i lokalen. Under nästa vinterhack så behöver vi ha bättre koll på att de är stängda.

  * Liggunderlag: Liggunderlagen var borta i år. Tills nästa gång bör vi försöka hitta dessa så att folk slipper få liggsår.

  * Elplanering: Elplaneringen var inte helt ok eftersom propparna gick ett antal gånger på ena sidan. Till nästa gång bör vi planera lite bättre och ha en backupplan redo så att vissa inte behöver springa och köpa elutrustning igen.

  * Bastun: Endast en person bastade, detta är en försämring jämfört med förra året.

  * Filmen: Filmen som visades var mycket dålig!


Förbättringsförslag:

  * Schema: Nästa gång så måste vi slå fast en tidsplanering för presentationer, events, pizzabeställning och filmer så att folk slipper missa saker och för att alla utannonserade händelser verkligen genomförs.

  * Information: Vi behöver bli bättre på att delge information och framförallt att göra det tydligt var man kan få denna. Någon bör vara tydligt utsatt som ansvarig så att nytillkomna vet vart de skall söka sig.

  * Jolt: Vi kan kolla upp tidigare om vi kan få tag på billig Jolt (Åbro).

  * Elplanering: Detta är redan listat som en negativ sak men tål att repeteras.

  * Sovsal: Borden bör plockas undan från sovsalen så att när man inte väcker de som sover när man dundrar in i borden.

  * Hörselproppar: En idé är att även kunna erbjuda hörselproppar för en billig penning.

  * PUSH-site: En intern PUSH-site där man tex kan rösta om vilken film som skall visas, beställa pizza och få information om vad som är på gång. Här bör även finnas en admin-sida där man har tillgång till namnlistan så att det går att bocka av de som registrerat sig.

  * Skandinaver/Internationella besökare: Vi behöver leta fram fler skadinaviska/internationella forum som vi kan göra reklam på (relevanta forum då (PowerPC)).

  * Morgonbadger: En schemalagd morgonbadger varje dag för att man skall vakna (brak).

  * Öppetider: Vi kan hålla öppet lite längre på söndagen eftersom det gick ganska snabbt att städa, så slipper det roliga ta slut så snabbt.

  * Film-lista: En film-lista kan finnas tillgänglig på tex PUSH-siten så att alla kan vara med och rösta om vilken film som skall visas.

  * LVM/RAID: På filservern så att man slipper den något klumpiga uppdelningen vi hade denna gång.PUSH05.2
Vi pratade i korthet om PUSH05.2.
Tanken är att vi skall anordna detta under första helgen i Augusti.
Vi ser gärna att ni kommer med förslag på föreläsare och/eller ämnen som ni är intresserade av.

_________________
I need this baby in a month send me nine women!
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kozz
Post subject:   PostPosted: Jun 12, 2005 - 14:41
Butterfly
Butterfly


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 883
Location: Göteborg
PUGS 05.2, 20050526 - Mötesprotokoll
Närvarande: Janne, Gunne, Kristian, David, Emanuel

Detta möte var en förberedelse inför PUSH 05.2.

Först diskuterade vi PUGS och hur föreningen skulle se ut. Kom fram till att en
inofficiell förening är bäst så länge och att vi utser en intern styrelse.

Resultat:
Ordförande - Kristian Eklund
Sekreterare - Emanuel Steen
Kassör - Gunne Steen
Ledamot - Janne Aho
Ledamot - David Holm


PUSH 05.2

Gick genom alla punkter från mötet efter förra PUSH (05.1) och utsåg ansvariga
de olika delarna.

* PR
- Ska vi ha någon form av gemensam T-shirt på AmiGBG? Dela ut flyers?
Kristian lovade att kolla upp var man kan beställa T-shirts.

- Maila AmiGBG och fråga ifall PUGS får ställa ut, Janne skickar mail i år igen.

- Behöver en PUSH-banner, David ordnar det. Kanske ha banner utbyte när den är klar.

- I övrigt kör vi på likadant som förra gången, skriva i forum, posta nyheter osv.

* Nätverk
- Internet uppkopplingen var väldigt bra förra året, antar att vi kan använda den
igen. Men kan vara bra att kolla upp.

- Kristian tar med sig accesspunkt igen, så wlan finns tillgängligt.

- Vi kommer att sätta upp en egen DNS och webbserver för lokalt bruk där man kan
läsa information om evenemanget, rösta på filmer och mycket mer. Vore även bra
med en admin sida där man kan bocka av personer som har betalat. Emanuel är
ansvarig för detta.

* Ljud och bild
- Projektor har vi, samma som förra året.

- Behöver kolla upp om det går att använda samma ljudsystem igen, det fungerade
väldigt bra. Gunne hör med Göran.

- Visa kvarteret skatan 2:a säsongen, David har med sig. Janne ordnar en lista på
filmer som kan tänkas visas, kontrolleras sedan av Helena av förklarliga skäl.
Kommer ha omröstning på våran lokala webbserver.

* Hemsida
- Behöver få upp hemsidan för PUSH ASAP så man kan annosera PUSH 05.2. Vi gör en
enkel hemsida först, liknande de från alla andra gånger. Sedan kan den förbättras
och bli bättre under tiden. Helst ska den kunna vara helt fristående. Emanuel
ordnar med detta.

* Priser och försäljning
- Priserna var bra förra året, både inträde och på godiset som såldes. Kristian
ordnar med att köpa in det igen, bör även kolla upp om det går att att få
tag på billigare Jolt.

- Kan också vara bra att leta upp billigare bestik.

* Sovplatser
- Fråga efter liggunderlang, Gunne kollar upp.

- Ordna sovsalen bättre denna gången, ta bort alla bord så man slipper gå på dem.
Kanske också ordna en "gångväg" så man undviker att gå på personer som sover.

- Ordna med öronproppar, Janne kunde fixa ca 30 par.

- Morgonbadger varje morgon, David lovade att köra igång detta.

* Schema
- Denna gången behövs ett bättre schema och planering när allting kommer äga rum.
Kommer också att finnas tillgänglig på webbserver så alla vet när saker sker.

- Föreläsningar:
David Holm - Altivec
Jonas Öbers - Free Software Foundation Europe (behöver fråga)

- Vi öppnar fredag 12.00 och stänger söndag 15.00.

* Tävlingar
- Det är en tradition att ha tävling på PUSH. Kan höra med Mikael (lisardman) om
han kan ordna med det igen.

* Ström
- Detta behöver planeras bättre, fick stora problem förra gången. Mikael (lisardman)
kunde ta med sig sin strömdosa igen, det räcker förhoppningsvis.

* Sist men inte minst...
- Ingen tråkig livecd, nu ska vi owna Kristian ordentligt.

_________________
Programmers are tools for converting caffeine into code.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kozz
Post subject:   PostPosted: Jul 02, 2005 - 15:50
Butterfly
Butterfly


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 883
Location: Göteborg
PUGS 05.3 20050622 - Mötesprotokoll
Närvarande: Gunne, Janne, Johan, David, Kristian, Emanuel

Tanken med detta mötet var framför allt att diskutera angående PUGS
medverkan på AmiGBG 2005.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kristian hade skrivit upp en massa fina punkter som jag nu inte kommer ihåg, men det blir nog bra ändå.

* Först och främst en summering av kassan.
- Kassan innehåller för tillfället 4503 kronor.

* Det hade tidigare varit idéer om att beställa in T-shirts för att kunna göra lite reklam för PUSH. Verkar fortfarande var en bra idé och vi beställer antagligen T-shirts till "crew" inför AmiGBG.

* Funderingar på att ha en tävling på AmiGBG där man får gratis inträde till PUSH som vinst. En liten kostnad att vara med så att inte personer som verkligen inte funderar på att komma ställer upp. Ett lotteri låter vettigt.

* Angående dator på AmiGBG.
- En Pegasos som är dual bootande med Linux och MorphOS, där Linux startar som default.
- Vore trevligt med en AmigaONE också, behöver hitta någon som vill ställa upp med sin dator.

* Domän för nya PUSH siten.
- Två förslag, pushevent.org och push-event.org.
- På grund av det jämna antalet deltagare lyckades vi få ett oavgjort resultat av en röstning. Lägger istället upp en poll på pegasos.org forumet så att alla medlemmar i PUGS kan vara med och rösta. Deadline på söndag.
- Båda domänerna registreras i vilket fall, men den ena blir den "officiella".

* Nästa möte.
- Fredag 15 Juli, grillning hos Gunne/Emanuel. Medtag egen mat så får alla vad man själv önskar.

_________________
Programmers are tools for converting caffeine into code.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kozz
Post subject: PUGS 06.1  PostPosted: Jan 20, 2006 - 15:13
Butterfly
Butterfly


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 883
Location: Göteborg
PUGS 06.1 20060106 - Mötesprotokoll
Närvarande: Gunne, Janne, Kristian, Emanuel

Detta blir kortfattat, kom inte fram till så mycket men det viktiga är att PUSH 2006.1 kommer att bli av. Preliminärt datum är Kristi himmelfärdshelgen, Krisi himmelfärdsdagen är torsdagen den 25:e Maj, vecka 21. Vi får kolla upp om lokalen (dvs Wartagården) är ledig då och återkomma med exakt tid och datum.

Det andra viktiga är att få ordning på hemsidan, http://www.pushevent.org/. Men va bra, nu kollade jag precis och den fungerar Smile Bra David, sist jag kollade så kom man till www.dholm.com om man gick in på den. Då är detta inget problem längre, förutsatt att det går bra för dig att hosta den? Vi ska bara uppdatera den med ny info, men det väntar vi med tills det är spikat.

Sen till sist, icke att förglömma. Denna gången har Trizt lovat att verkligen ta med sig öronproppar, men för säkerhets skull skriver vi upp det här så det inte glöms av.

_________________
Programmers are tools for converting caffeine into code.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kozz
Post subject:   PostPosted: Mar 18, 2006 - 15:31
Butterfly
Butterfly


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 883
Location: Göteborg
PUGS 06.2 20060225 - Mötesprotokoll

Närvarande
Gunne, Kristian, Janne, Emanuel

Anledningen till mötet är för att planera inför PUSH 2006.1.

Kassa
Tidigare hade vi en kassa på 2331.66 kr, men efter bidraget från Genesi på 1880 kr är den totala summan nu 4211.66 kr.

Tid och plats
PUSH kommer alltså att anordnas på Wartagården under helgen, 28 April till 1 Maj. Dörrarna öppnar 20:00 på fredagen och stänger 15:00 på måndagen.

Marknadsföring
Det blir väl som föregående år, lite postningar på forum och liknande. LUGG har blivit kontaktade, maillistan. Även andra linux sidor kan vara intressant att posta på.

Vilka mål vill vi nå?
Som tidigare år, ha roligt, umgås.

Tävlingar
Arkadtävling eller liknande, ett antal spel vore bra, kanske 4 spel nåt.
Sköts av Janne och Emanuel.
Vinsten avslöjar vi inte här... Smile

ChaoZer skulle tydligen ha nån undersökning, men den delen får han sköta själv.

Föredrag
* Pieter Van den Abeele – Media Center
* Gunne - Föredrag om Ambient

En på lördag och en på söndag kanske.

Emanuel ska också höra med en person från FSF som eventuellt han prata om fri mjukvara.

Inköp
* Kablar från förra året
* Kontakta Coop så man kan få baguetter så det räcker till frukost
* Kristian köper Fanta, Cola
* Emanuel köper Jolt
* Tändvätska, knivar, gafflar etc. - Kristian

Utrusting
Code:

Switchar:
Kristian   16-port, 8-port      100 Mbit
Janne      5-port               1 Gbit
Gunne      några...

_________________
Programmers are tools for converting caffeine into code.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2004-2012 by pegasos.org

backend|avantgo