www.pegasos.org :: View topic - Hjälp i Linux....igen...
http://www.ggsdata.se
Home   News   Forum   Gallery   
Search 
Login




 


 Log in Problems?
 New User? Sign Up!

Navigation

Online
Currently no members online:)

You are an anonymous user. You can register for free by clicking here
There are 26 unlogged users online !

Latest Web Links

Latest Downloads

Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
Charvel
Post subject: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 30, 2007 - 16:55
Addict
Addict


Joined: Jan 28, 2007
Posts: 234
Location: Borås
Hej!

Har skaffat en extra usb hårddisk. Backade upp hela min gamla och formaterade om den under XP på en annan dator. När jag nu pluggar in dom i min Linuxburk så har jag inga rättigheter att skriva på nån av dom??!!
Det hade jag innan. Var lixom bara att plugga in och köra.
Dom finns inte med i fstab men monteras automagiskt direkt när jag trycker på "on-knappen" och dyker upp på mitt gnome skrivbord.

När jag kollar rättigheterna när jag högerklickar så har inte ens root skrivrättigheter. Känns lite skumt......Nån som har en bra ide?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Trizt
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 30, 2007 - 17:51
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Sep 08, 2003
Posts: 1362
Location: EU
du kan kolla i udev inställningarna vad du ger för rättigheter, har för mig det görs där ifall du använder dig av automount.

Jag då recommenderar att ha enheten i fstab, för då kan man långt lättare sätta de rättigheter man vill ha, eller alternativt formatera om hårddisken att köra tex ext2.

_________________
Join the Pegasos.Org Team at Seti@Home.
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Charvel
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 30, 2007 - 18:19
Addict
Addict


Joined: Jan 28, 2007
Posts: 234
Location: Borås
Hade gärna kört ext2 på den men använder den bitvis till min laptop som jag kör Windows 2000 på.
Udev? Vart gör jag det? Är ingen höjdare på Linux bara kör det för att det i regel är så smidigt med allt, samt att man slipper krångla med ominstallationer.
Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Trizt
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 30, 2007 - 18:58
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Sep 08, 2003
Posts: 1362
Location: EU
Ta en titt på How to automate auto mounting/unmounting of USB devices in Linux, tror det ska ge svar på dina fråger.

_________________
Join the Pegasos.Org Team at Seti@Home.
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
ironfist
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 30, 2007 - 22:06
Order of the Pegasos
Order of the Pegasos


Joined: Jan 22, 2004
Posts: 2517
Location: Göteborg
Det kan inte vara så att den monteras Read-only
bara för att det är NTFS? NTFS på Linux är ju så-
där lite halvdant - om man inte väljer att köra
Microsofts egna drivare.

_________________
www.SecureHosting.se | Egen server med 512 MB RAM och 10 Mbit trafik 250 kr/mån | www.SecureNetworks.se
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Charvel
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 31, 2007 - 06:44
Addict
Addict


Joined: Jan 28, 2007
Posts: 234
Location: Borås
Kanske. Men den var ju NTFS innan formatering också.....)=

Tackar trizt. Ska kolla sidan snarast! Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dholm
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Aug 31, 2007 - 10:32
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Aug 26, 2003
Posts: 1784
Location: Malmö
Finns olika versioner av NTFS där vissa går bra att skriva till med kernel-modulen och andra inte. Jag rekommenderar att du installerar ntfs-3g och mountar den med isf. Då fungerar både läsning och skrivning utmärkt.

_________________
I need this baby in a month send me nine women!
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Trizt
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Sep 01, 2007 - 09:02
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Sep 08, 2003
Posts: 1362
Location: EU
När vi ändå är inne på moduler...
Jag fick lite problem med tangentbordet på min Peggy när jag uppgraderade till 2.6.22 (från 2.6.15), körde från en fresh chrp32 config och gick igenom drivrutin efter drivrutin (ett fönster med menuconfig för 2.6.22 och ett annat för 2.6.15), men även ifall inställningarna ser ut att vara identiska när det gäller tangentbord (AT vald i båda), så hittar inte 2.6.22 mitt tangentbord, finns det nån ny inställning som jag har missat för tangentborden eller nån som kanske kan störa?

_________________
Join the Pegasos.Org Team at Seti@Home.


Last edited by Trizt on Sep 02, 2007 - 17:54; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
ironfist
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Sep 02, 2007 - 14:04
Order of the Pegasos
Order of the Pegasos


Joined: Jan 22, 2004
Posts: 2517
Location: Göteborg
Jag fick också problem med tangentbordet. Jag tror
det var i 2.6.16 eller 2.6.17. I 2.6.16 ändrade de
i alla fall från ppc32/64 till powerpc.

Jag tror jag tiggde hos dholm efter en .config som
funkade med 2.6.16.

_________________
www.SecureHosting.se | Egen server med 512 MB RAM och 10 Mbit trafik 250 kr/mån | www.SecureNetworks.se
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Trizt
Post subject: Re: Hjälp i Linux....igen...  PostPosted: Sep 02, 2007 - 18:03
Order of the Butterfly
Order of the Butterfly


Joined: Sep 08, 2003
Posts: 1362
Location: EU
2.6.15 kör med ppc32/64, vet att 2.6.19 inte klagade nått när man tog 2.6.15 configen o körde en oldconfig, men man får en ppc32 och inte en powerpc version isf. Bootade en såfan kernel som hastigast efter att jag var tvungen att starta om peggen, den funka o boota utan några synliga problem, men ville inte changsa med den o körde vidare med 2.6.15 tills det dära problemet med MV drivrutinen dök upp.
Kunde ifs testa med en USB tangentbord, eftersom jag byggde in HID, men det är skumt att PS/2 tangentbordet inte hittas av kernel fast dirvrutin är byggt in.
Jaja, men nu håller på o uppgraderar apache, fick en del problem tack vara den nya config filerna som Gentoo använder nu... få se ifall jag får allt o fungera igen Very Happy

_________________
Join the Pegasos.Org Team at Seti@Home.
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2004-2012 by pegasos.org

backend|avantgo