www.pegasos.org :: View topic - WHDLoad och euae
http://track.double.net/click/?channel=10579&ad=16512
Home   News   Forum   Planet   Wiki   Gallery   
Search 
Login




 


 Log in Problems?
 New User? Sign Up!

Navigation

Online
Currently no members online:)

You are an anonymous user. You can register for free by clicking here
There are 14 unlogged users online !

Latest Web Links

Latest Downloads

Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
Bent
8 Post subject: WHDLoad och euae  PostPosted: Mar 26, 2006 - 21:31
Member
Member


Joined: Mar 14, 2004
Posts: 119

Är det någon som lyckats få WHDLoad att fungera ordentligt i e-uae?
Mitt problem är att när programmet som körs via WHDLoad ska skriva på hårddisken så blir bilden svart. Crying or Very sad
Jag för med filesystem på en FFS partition som är 3.9 Gb.
Allt fungerar utan just att spara.. Workbench ger fel #103 out of memory

Några förslag??? Question Question Question
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
gunne
Post subject: RE: WHDLoad och euae  PostPosted: Mar 26, 2006 - 23:08
Order of the Pegasos
Order of the Pegasos


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 2538
Location: Göteborg
Bent,

Hmm, får man fråga av vilken anledning du använder WHDLoad ?

Om du har programmet på partionen du monterar i uae/e-uae, så är det väl bara att exekvera programmet som vanligt ?

Ursäktar frågan om den kan verka konstig. Men själv har jag aldrig använt mig utav WHDLoad, utan endast exekverat program rätt upp och ner så att säga.

_________________
Mvh Gunne
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Bent
Post subject: RE: WHDLoad och euae  PostPosted: Mar 26, 2006 - 23:29
Member
Member


Joined: Mar 14, 2004
Posts: 119

@gunne
Tja... det finns flera fördelar. Man kan ha en grundinställning i euae med ks3.1 även för alla gamla spel. Man slipper hålla på med adf-filer, många whdload spel är lite buggfixade och de utnyttjar den processorkraften som finns även om spelet en gång var skrivet för en 68000 amiga med ks1.2.
Så det vore fint att få igång det... då jag har en del spel som är anpassade för whdload som är riktigt kul att spela.
 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
glenn
Post subject: RE: WHDLoad och euae  PostPosted: Mar 27, 2006 - 12:38
Member
Member


Joined: Mar 11, 2006
Posts: 116
Location: Stockholm Sweden
Jag får inte ens igång EUAE i Morphos, det blir svart och käkar CPU bara Sad

WHDLoad kör man ju för att kunna köra NDOS-spel från hårddisk och slippa mecka med floppys..
i UAE är det ju iofs en annan femma, men det blir ju klart enklare att pyssla med det genom WHDLoad
än att skapa UAE-configs för varje spel antar jag..
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
gunne
Post subject: RE: WHDLoad och euae  PostPosted: Mar 27, 2006 - 20:49
Order of the Pegasos
Order of the Pegasos


Joined: Aug 16, 2003
Posts: 2538
Location: Göteborg
Hej,

Jo, jag använde WHDLoad en gång, för att installera ett (ndos) diskett-baserat spel på Amiga 1200. Kommer inte ihåg vilket spel det var nu.

Och, ok, jo jag förstår fördelen i det. Och som sagt en del spel patchas också för att fungera på en A1200, som väl annars inte gör det, förutom att man slår av funktioner i CPU'n i A1200 i early-startup control t.ex ? En del kanske ej fungerar då heller. Min okunskap bottnar väl i det, att jag inte spelar speciellt mycket spel.

Jag har dock tre olika versioner av UAE installerat i MorphOS, vilka alla tre fungerar fint.

UAE 0.8.6c kan ge maximalt 16 färger i hires och 32 i lores, 2MB chip + 8MB fastminne.
E-UAE kan ge 256 färger, AGA, använder overlay, och har där 2MB chip + 48MB fastminne.
E-UAE SDL ger Picasso96 emulering och 24bit display, ej overlay och har där 2MB chip + 48MB fastminne.

Den där felkoden 103, ej tillräckligt minne, betyder ju just det. Men kanske inte är fullt pålitlig i detta fallet.

Tänkte jag vågar mig på en vild gissning här. Smile Den kan vara gripen ur tomma luften utan någon relevans.

Om jag förstår dig rätt så kan du starta och använda spelet, och det är när du försöker spara spel-data som det kraschar/fryser/svartnar ?

Ibland när man flyttar något installerat program kan man råka ut för att config eller datafiler inte hittas av programmet. Det kan t.ex vara så att programmet vill skriva till, eller leta efter någon fil (t.ex i envarc:) knyten till enhetsnamn (t.ex DH0) vilket man kanske inte har exakt samma dit man flyttar det. Det kan då i en del fall hända att programmet kraschar när det inte hittar filen. Försök finna vad det är för fil programmet vill skriva till, eller letar efter för att spara spel-datan.

_________________
Mvh Gunne
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2004-2012 by pegasos.org

backend|avantgo